Filme

#festivalul de film de la cannes #cannes #Cannes 2014 #vedete cannes

Cannes 2014, inflatie de vedete si exces de cheltuieli!

A 67-a editie a celui mai prestigios festival de film din lume aduce pe covorul rosu o serie de vedete de prim rang. Cu toate acestea, jurnalistii de specialitate din Hexagon apreciaza ca editia din acest an a festivalului este marcata, mai degraba, de cheltuirea fondurilor. Iata sub ce auspicii a debutat, astazi, festivalul de la Cannes 2014.

Statistici in crestere

Jurnalistii de la France Presee au dat publicitatii cifrele oficiale ale "festivalului exceselor" asa cum este privit acum evenimentul de pe Croazeta. Astfel, 12.000 de profesionisti vor participa la "marche du film", pentru a negocia distribuirea, cumpararea si vanzarea filmelor pe piata.

1.700 de lung-metraje vor fi proiectate pentru publicul si criticii sositi la festival. Numarul jurnalistilor acreditati a crescut la 4580, fata de 700, la mijlocul anilor '60. 700 de agenti de ordine vor impanzi orasul si zonele inconjuratoare. 500 de opameni au lucrat de zor la ridicarea constructiilor temporare folosite pentru desfasurarea "marche de film" si a zonelor de proiectie.

Mastroianni si Leone, omagiati

Actorul fetis al lui Fellini, Marcello Mastroianni, si regizorul Sergio Leone vor fi omagiati in cadrul editiei din acest an a festivalului. Posterul lui Mastroianni, montat la intrarea in Palais des Festivals se intinde pe o lungime de 300 metri. Quentin Tarantino va inchide festivalul cu un omagiu adus regizorului Sergio Leone, ultima seara fiind rezervata si productiei acestuia, "Pentru un pumn de dolari", avandul ca star pe Clint Eastwood.

Nicole Kidman deschide show-ul

Proiectia filmului "Grace" al lui Olivier Dahan, cu Nicole Kidman in rolul printesei Grace de Monaco, a fost programata pentru prima seara a evenimentului. Kidman si-a facut deja aparitia la Palais des Festivals intrand in jocul fotografilor pentru a oferi o imagine cat mai apropiata de cea care a parasit ecranul pentru a deveni consoarta lui Rainier de Monaco.

105 filme si o calatorie

Selectia din acest an facuta de organizatori se arata una promitatoare. 105 filme vor fi proiectate in concurs, la diferite categorii. "Fiecare dintre acestea va fi o calatorie in sine, iar, in ansamblu, festivalul ne va oferi o adevarata Odisee", a precizat Thierry Frémaux, directorul institutului Lumiere din Lyon.

Regizorii care ridica pretentii in acest an la un trofeu Palm d'Or sunt David Cronenberg, cuplul Tommy Lee Jones si Bennett Miller si duetul britanic Ken Loach si Mike Leigh.

Sursa foto: nymag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea