Filme

#bruce willis #die hard #greu de ucis #the six sense #unbreakable #12 monkeys #armageddon

Bruce Willis - 5 filme de 5 stele

Unul dintre cei mai apreciati actori ai Hollywoodului, Bruce Willis, a intrat in clubul vedetelor de cinema cu filmul de actiune Die Hard, dupa ce a cunoscut succesul pe micile ecrane alaturi de actrita Cybill Shepherdm in serialul Moonlighting. Cu o cariera bogata de aproximativ 70 de filme, putem spune ca Willis este un simbol al cinematografiei americane.

Echipa cinema.acasa.ro a intocmit un clasament al celor mai bune cinci filme ale actorului, filme care au incantat de-a lungul timpului publicul din intreaga lume.

5. Armageddon (1998)

Un asteroid gigant se indreapta spre Pamant cu o viteza uluitoare. Echipajul de salvare nu va fi format din astronauti, nici din militari, ci din Harry S. Stamper (Bruce Willis) si echipa lui experti in forari petroliere. Lumea trebuia salvata chiar cu sacrificiul suprem. Sacrificarea lui Stamper pentru omenire este motivata de dragostea fiicei sale.

Asta ar fi povestea, in mare, a unui film in care ideea si punerea ei in practica sunt mai grandioase si mai dificile decat orice interpretare actoriceasca.

Stilul de roller-coaster al regizorului Michael Bay se aplica in toate filmele sale, fara a tine cont de poveste. Filme ca Bad Boys 1 si 2, Pearl Harbor sau Transormers te poftesc intr-o atmosfera linistita, usor amuzanta, dupa care esti impins in celalata latura a filmului, latura in care nu trebuie sa clipesti un ochi pentru a nu rata actiunea.

Armageddon nu face nicio exceptie si este asemanatator celor de sus. Um moment memorabil din film este acela Bruce Willis allege sa se sacrifice pentru binele omenirii.

4. Unbreakable (2000)

Spectatorul este avertizat inainte de-a incepe primele imagini ca se afla in fata unui film ce pune probleme seriose din viata, uneori fara explicatie.

Regizorul nominalizat la Oscar M. Night Shyamalan a creat un alt thriller unic. Bruce Willis joaca rolul singurului supravietuitor al unui accident de tren devastator. Samuel L. Jackson il interpreteaza pe Elijah Price, un strain misterios, care ofera o explicatie ciudata faptului ca David a scapat fara nici o zgarietura.

Filmul a fost de nota zece pana in ultimele cinci minute, cand Shyamalan a incarcat scenariul cu tot felul de raspunsuri si intamplari care au distrus suspansul creat pana atunci.

Unbreakable a deschis calea unui nou gen de supereroi, iar una dintre dovezile clare se afla chiar in serialul Heroes. Serialului i-au fost imprumutate cateva trasaturi si idei din filmul lui Shyamalan.

Shamalyan a stiut, pentru a doua oara (dupa The Sixth Sense – 1999) ca Bruce Willis este omul potrivit pentru un astfel de rol.

3. 12 Monkeys (1995)

Misterul peliculei se afla intre trecut si viitor, intre luciditate si nebunie, intre vis si realitate. Actiunea filmului are loc in anul 2035 cand omenirea subsista intr-o dezolanta lume a mortii. Cole (Bruce Willis), un voluntar incapatanat sprijinit de DR Kathryn Railly, are numai doua indicii pentru a descifra enigma armatei celor 12 maimute, care ameninta sa stearga omenirea de pe fata pamantului.

Viziunea unei apocalipse post-biologice a regizorului Terry Gilliam este plina de contopiri imaginare si paranoia.

Willis ofera o performanta actoriceasca de zile mari la fel ca si colegul sau de platou, Brad Pitt. Rolul de paranoic ii aduce lui Pitt nominalizari la Globurile de Aur si Premiile Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar, in timp ce Willis isi mai adauga un rol exceptional in CV-ul sau.

2. The Sixth Sense (1999)

Povestea unui copil singuratic, cu comportament foarte bizar, sensibilizat de divortul parintilor, a incitat curiozitatea iubitorilor de povesti paranormale.

In acest zguduitor thriller psihologic, la numai 8 ani ai sai, Cole este hartuit de un secret apasator: il viziteaza fantome. Fire introvertita, retrasa, Cole este inspaimintat de sufletele nelinistite ivite din umbra. Derutat de puterile sale paranormale si prea tinar pentru a sti ce sa faca, Cole nu destainuie terifiantele sale trairi decit psihologului sau, Dr. Malcolm Crowe.

The Sixth Sense este filmul care l-a facut cunoscut pe regizorul M. Night Shyamalan in intreaga lume. In timp ce majoritatea oamenilor isi aduc aminte de rolul interpretat excelent de Haley Joel Osment ("I see dead people"), Bruce Willis a inteles viziunea lui Shyamalan si a interpretat un rol impecabil in pielea psihologului pediatru Malcolm Crowe - un barbat care nu este constient de propria stare de existenta.

1. Die Hard (1988)

Primul film - aceasta megaproductie care l-a transformat peste noapte intr-un superstar pe Bruce Willis a fost cel mai vizionat film in 1988 cu incasari de peste 80 de milioane de dolari - este si unul dintre cele mai bune.

De ce? Poate ca este imposibil sa ne imaginam un moment in care Bruce Willis sa nu fie in postura unui erou de actiune , dar pentru majoritatea fanilor serialului Moonlighting, serial care l-a facut celebru pe Willis pe micile ecrane in anii ‘80, Die Hard a fost atat un soc, cat si o revelatie.

Die Hard alterneaza tirul gloantelor cu rasturnarile de situatie, exceland in efecte speciale si cascadorii, considerate de multi unele dintre cele mai periculoase din istoria filmului.

Detectivul new-york-ez John McClane este cu usurinta unul dintre cei mai cunoscuti eroi de actiune, iar acest lucru nu a putut decat sa-l ajute pe Willis sa-si cladeasca o imagine de dur de pe urma sa.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste trailerul filmului Die Hard, film care l-a facut celebru pe Bruce Willis in intreaga lume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea