Filme

#andrew garfield #gemma arterton #film biografic #capa #robert capa

Andrew Garfield si Gemma Arterton in filmul biografic "Capa"

Pentru 2011 au deja anuntate cateva , printre care se numara Lincoln si Hoover, asa ca nu este deloc surprinzator ca producatorii de la Hollywood mai vor inca un biopic.

Este adevarat ca personajul biopicului nu este la fel de ca Abraham Lincoln sau J. Edgar Hoover , dar viata sa a fost la fel de tumultoasa. Filmul, regizat de , cel care a devenit cunoscut dupa ce a documentat in instantaneele sale Razboiul Civil spaniol din 1936-39.

Potrivit Cinemablend.com via Total Film, Andrew Garfield, pe care l-ati vazut recent in The Social Network, il va interpreta pe Capa , in timp ce actrita britanica Gemma Arterton va fi Gerda Taro, partenera sa fotografa si totodata iubita lui.

Filmul biografic se bazeaza pe romanul Waiting for Robert Capa , ceea ce inseamna ca pelicula va documenta aproape exclusiv perioada in care Capa s-a aflat in calitate de fotoreporter pe frontul de razboi din Spania. 

Este pacat insa ca filmul va ocoli celelalte evenimente din viata tumultoasa a fotoreporterului american de origine ungara. Acesta a fost corespondent de razboi pentru revista LIFE in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, realizand cele mai bune fotografii ale invaziei aliate din Normandia si a fost la un pas de a se casatori cu celebra actrita Ingrid Bergman.

Capa a murit in 1954 in razboiul din Vietnam , dupa ce a calcat pe o mina de teren in timp ce fotografia conflictul pentru revista LIFE.

Deocamdata nu se cunoaste data la care va incepe productia filmului Capa, dar avand in vedere ca pelicula are deja un regizor atasat si doi actori pentru rolurile principale, probabil filmarile vor demara in primavara anului viitor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea