Filme

#_aliens-vs-predator-2-2007

Alien vs Predator 2 - primele ecouri

Filmul are si de data aceasta in prim plan lupta dintre alieni si predatori. Pe langa asta, cele doua rase vor fi nevoite sa infrunte si un grup de oameni hotarati cu orice pret sa supravietuiasca. In ciuda diferentelor dintre ei, acestia afla in curand ca n-o vor putea scoate la capat decat daca raman uniti.

Primele reactii

Momentul cand un extraterestru izbucneste din pieptul lui John Hurt in filmul Alien (1979), ramane unul dintre cele mai infricosatoare si dezgustatoare momente din istoria cinematografica.

Intalnim pentru a doua oara extraterestrii si predatorii impreuna, doua dintre cele mai infricosatoare creaturi de la Hollywood , luptandu-se pentru supravietuire.

Filmul, poate din cauza primei parti, a fost asteptat cu nerabdare de catre multa lume, dar a lasat un gust amar multor critici. Pentru a putea vedea la ce sa ne asteptam, puteti urmari reactiile criticilor in paragrafele de mai jos. In Romania, filmul va avea premiera in 11 ianuarie 2008.


Contra

Boston Globe: Problema acestui filme este previzibilitatea, actiunea prea slaba si faptul ca nu intelegi mai nimic. Daca ar fi sa comparam, Alien vs Predator (2004) a fost un film SF proeficient, o punga cu snaks-uri, in timp ce "Requim" arata mai mult ca o farfurie cu nachos lasata prea mult in cuptorul cu microunde. (Ty Burr)

Hollywood Reporter: Filmul dovedeste ca fratii Strause si scenaristul Shane Salerno au dus lipsa de multa imaginatie incat au inceput sa scormne in vechiul film pentru idei. (Kirt Honeycutt)

Reelviews: Glumetii sunt cei care platesc sa vada acest film. Twentieth Century Fox a lasat cinefililor un carbune incins sub bradul de Craciun . Aliens vs. Predator: Requiem este continuarea inutila si fara rost a primei parti, Alien vs Predator, de altfel, la fel de inutila si fara rost. (James Berardinelli)

Pro

New York Times: Poate ca nu este un SF clasic, ca originalul Alien, de unde-si trage ADN-ul, dar este un pas respectabil in serie. Greg Strause si Colin Strause, regizorii, si Shane Salerno, scenaristul, au dat oamenilor o mai mare importanta decat in prima parte. (Neil Genzlinger)

Variety: Actorii au putine de facut aici, dar fac cea ce trebuie. Isi nimeresc tintele, isi spun replicile bine, iar cand scenariul nu cere, nu alearga ca zebzecii pana se lovesc unu` de celalat. (Joe Leydon)




Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea