Filme

#copii #pacalici #wonderland #alice #_alice-in-wonderland-2010

Alice in Wonderland - Pacalici pentru copii

Anuntata cu mult fast, noua productie a lui Tim Burton a ajuns in sfarsit si la iubitorii filmului din Romania. Cu toate ca povestea originala a avut succes atat in randul copiilor cat si in randul adultilor, Alice in Wonderland nu pare a fi tocmai filmul care sa reuseasca sa te introduca intr-o lume cu totul deosebita.

aliceCand spui Tim Burton, Johnny Depp si Aventurile lui Alice in Tara Minunilor , povestea autorului cu pseudonimul Lewis Carroll, este normal sa te astepti la un film deosebit, pentru care merita sa mergi la cinema macar pentru a iesi timp de vreo 2 ore din cotidian. Probabil ca acesta este si motivul pentru care, pe langa pustii de zece anisori, adusi de parinti, sau grupurile de adolescenti, s-au incapatanat sa vina si multi adulti, cu sau fara persoana iubita. O fantezie reusita isi gaseste cu usurinta fani printre adulti, insa Alice in Wonderland nu este decat un film pentru copii la care vor merge si adultii.

Filmul este marcat de amprenta unui gen literar lipsit de ratiune, folosit de Lewis Carroll la scrierea povestii. O data ce Alice ajunge in lumea de dedesubt legile fizicii se schimba, inclusiv timpul este diferit. Povestea lui Carroll este printre altele o alegorie la adresa timpului. Calatoria lui Alice spre lumea de jos, tanara cazand printr-o gaura de iepure, este destul de spectaculoasa insa ceea ce a urmat dupa cred ca a fost doar o alta poveste care are ca morala faptul ca indiferent de cat de mic ai fi important este sa nu te dai batut/a fara lupta. Parca si vedeam un mic David in Alice si un Goliat in deppadversarul ei.

Cu exceptia catorva secvente lumea creata de Tim Burton nu iese cu nimic in evidenta. Decorurile sunt si ele destul de slabute, mai ales in planurile indepartate care au fost neglijate. Actiunea se petrece in mare parte intre doua castele, cu exceptia timpului petrecut de Alice in castelul Reginei Rosii.

Totusi ce salveaza filmul? Probabil ca productia lui Tim Burton ar fi mai valoroasa luata pe bucati decat ca un intreg. De exemplu, cred ca atat costumele si machiajul, cat si personajele animate sunt un mare plus al filmului. De asemeni, o atentie deosebita o merita Helena Bonham Carter, cea care a interpretat-o pe Regina Rosie. Insa actorii Johnny Depp si Anne Hathaway au avut roluri mult mai bune.

aliceAm vazut filmul la Imax, mall-ul poporului, acolo unde in jurul orei 14 majoritatea spectatorilor era formata din adolescenti, o mica parte fiind reprezentata de oamenii mari care inca mai ascund in ei un copil capricios. Cu toate ca am tinut neaparat sa-mi satisfac si eu capriciul de a merge la Imax la Alice in Wonderland am fost putin dezamagit, nu atat de film, care nu putea fi altceva decat o poveste, cat de calitatea proiectiei. Pe langa faptul ca filmul a fost prezentat de catre un baiat la costum precum o mancare de fasole la un dineu, filmul era extrem de obositor pentru ochi. La subtirare am si renuntat la un moment dat deoarece era mai greu de urmarit decat erau replicile de ascultat in engleza.

Alice in Wonderland are un mare avantaj, acela de a nu concura cu filme importante in acest week-end. Asa ca daca ai de gand sa iesi cu familia la film merita sa mergi sa-l vezi, pentru ca prea curand nu va mai aparea o fantezie pe marele ecran. Insa daca mergi la cinema mai mult decat pentru divertisment recomandat ar fi Shutter Island, in cazul in care nu l-ai vazut deja.


blogger

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea