Filme

#_beyond-the-sea-2004

Actorul, regizorul si scenaristul Kevin Spacey intr-o postura surprinzatoare

Kevin Spacey a fost nominalizat in acest an pentru Globul de aur pentru prestatia sa din "Beyond the sea. Pe merit pentru ca s-a implicat total in acest proiect. A participat la scrierea scenariului alaturi de Lewis Click, a semnat regia si a inregistrat in studio o parte din cantece. Kevin Spacey canta? Cine ar fi crezut...Uimitor e ca se descurca chiar admirabil in aceasta postura - vocea lui e lipsita de fisuri iar maniera de interpretare a cantecelor e impecabila. Vizual poate ca ar fi fost potrivit pentru rol un actor mai tanar - Spacey chiar si cu machiaj nu pare credibil - e imposibil sa-i dai 24 de ani in prima parte a filmului...Dar pana la urma acest aspect poate fi considerat nesemnificativ pus in balanta cu recitalul actoricesc oferit.

Prezenta enigmatica si discreta la Hollywood, Spacey s-a remarcat in pelicule precum " The usual suspects ", "L.A Confidential", "American beauty" sau Pay it forward ". In Beyond the sea detine rolul principal-cel al lui Boby Darrin - "Mack the knife". Darrin e o combinatie irezistibila de inteligenta, umor, siretenie si determinare. Este teribil de egoist si are frecvente crize de isterie... De cand era mic i s-a zis ca din cauza inimii nu va trai decat pana la 15 ani. Purtat de o ambitie admirabila si binecuvantat de o inspiratie si un sprijin pe masura din partea mamei lui, Darrin confectioneaza un hit si devine cunoscut. Drumul spre succes este netezit dupa ce se recurge si la o mesa de par speciala... Intalnirea cu Sandra Dee este capitala pentru el. Relatia pasionala si imprevizibila dintre ei doi este sarea si piperul din film. Dialogurile si trucurile la care recurg cei doi sunt construite solid si veridic si sunt una din sursele consistente de umor ale filmului.


A fost necesar sa treaca 17 ani pentru ca filmul "Beyond the sea" sa apara in acest format pe ecrane. S-au perindat sase scenaristi de marca, 20 de producatori, regizori precum Barry Levinson sau Paul Schrader si actori ca Johnny Depp si Leonardo DiCaprio. Pentru Spacey desemnarea lui din final a constituit o satisfactie majora si o oportunitate unica. S-a achitat bine de sansa primita si a evitat cu gratie un esec previzionat si anuntat de multi. Nu reuseste tot timpul sa ne inspire una din laturile sale de tip iute la manie si cu accese usor violente dar ne smulge cateva lacrimi si accese de empatie. Rulota in care el evadeaza de lumea care a permis doua asasinate - ale fratilor Kennedy si invadarea Vietnamului este un melanj de paradis in miniatura invadat de lumanari si obiecte pline de farmec si personalitate. E un loc fara cusururi care te ademeneste la visare si liniste, dar unde timpul ingheata.


Fiecare actor din distributia filmului "Beyond the sea" se muleaza exact "comme il faut" pe personajele pe care le intruchipeaza- John Goodman, Bob Hoskins, Blenda Blethyn si Kate Bosworth. Surprizele placute sunt infatisate de reintalnirea cu Greta Scacchi si de debutul promitator al lui Wiliam Ulrich (Darrin-copil). Scacchi este o aparitie plina de culoare si "consistenta" in rolul mamei Sandrei-acida, manipulatoare si dictatoriala.


Pe ansamblu "Beyond the sea" e un film inspirat de sablonul clasic, care nu prea iese din tiparele obisnuite, si are o tonalitate pe alocuri-prea sentimentala sau prea diluata. Nu e o capodopera dar o optiune viabila totusi pentru weekend. Se inscrie intr-un curent din care mai fac parte "Moulin rouge", "Chicago" sau "De-lovely".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea