Filme

#holywood #computer #pc #laptop #film #ziua independentei #swordfish #die hard

5 lucruri hollywoodiene despre computere

S-a intamplat vreodata sa-ti vezi mama panicandu-se din cauza ca PC-ul a aratat o eroare ciudata, apoi l-a aruncat imediat in cada de frica sa nu ia casa foc?

Poate ca este un exemplu exagerat, dar nu chiar atat de exagerat cand vezi ca pentru unii oameni un computer inca este o cutie terifianta si misterioasa. Genul acesta de oameni nu poate decat sa ii bucure pe producatorii de la Hollywood, atunci cand fac un film in care vedem un laptop performant care poate distruge intrega planeta.

Dupa o documentare extinsa, am aflat ca daca ai un computer sau laptop si te afli la Hollywood, nimic nu iti poate sta in cale.

Potrivit filmelor...

Poti arunca in aer orice lucru printr-o simpla apasare de tasta

Exemplu: sunt atat de buni in ceea ce fac incat au capatat o "putere" dumnezeiasca: lumina semaforului trece de la verde la rosu la comanda lor sau intra in sistemul unui alt haker si cu ajutorul camerei web a acestuia reuseste sa vada tot ce misca in camera.

Ridicol?
Am inteles ca actiunea din filmele lui clik

Exemplu: The Net

Ce se intampla:

Hakerii o urmaresc pe cand majoritatea persoanelor nici nu stiau ce este acela internetul. Nu ne putem numi naivi pentru ca habar nu aveam de ce este in stare un PC.

* Un computer poate capata constiinta in orice moment

Exemplu: WarGames

Ce se intampla:

Un tanar hacker, folosind un computer din anii ’80 care arata de parca ar fi fost facut din lemn, se conecteaza accidental la supercomputerul NORAD – un computer cu constiinta proprie - si descopera ca acesta intentioneaza sa distruga pamantul pentru amuzament.

Ridicol?

Inteleg. Vorbim de anii ’80. Dar cutia aceea era catalogata drept un supercomputer ? Un Playstation 1 este mult mai performant. La fel ca si in exemplu de mai sus, producatorii au profitat de nestiinta. Adevarul este ca un ecran intr-un sifonier pare destul de malefic.

* Computerele pot comunica cu OZN-urile

Exemplu: Ziua Independentei

Ce se intampla:

Pamantul este atacat de o rasa extraterestra mult mai avansata. Jeff Goldblum creaza un virus cu ajutorul PowerBook-ului sau si distruge toata flota de nave spatiale, aparent compatibile cu sistemele Macintosh.

Ridicol?

Extraterestrii din Ziua Independentei nu numai ca erau mult mai avansati decat noi, dar mai erau si de o alta specie. Incercarea lui Goldblum o putem asemana cu incercarea unei colonii de maimute de al jefui o banca folosind coji de banana.

Publicitate – Motivul pentru care s-a ajuns la scena cu virsului se datoreaza companiei finantatoare Apple.

 

Suntem in anul 2008 si nu putem trai fara ele. Cu ajutorul lor traversam strada in siguranta, ne scoatem banii de pe card, citim o stire din celalat colt al planetei la un minut de la publicare sau din alt colt putem comunica cu rudele, prietenii fara sa ne gandim la apel cu taxa inverse. Ne putem bucura de toate aceste lucruri si multe altele pana... intervine Hollywood-ul, iar totul se transforma in haos.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea