Filme

#et #filme #maria mirabela #veronica # filme vechi #filme copii #razboiul stelelor #poveste fara sfarsit

5 filme vechi pentru copii pe care prichindeii de azi ar trebui sa le vada

Ultimele decenii ale secolului trecut au adus pe marile ecrane cateva productii remarcabile, care inca mai starnesc imaginatia copiilor din lumea intreaga. Iata mai jos un top al filmelor nemuritoare pentru copii!

1. ET

Povestea extraterestrului esuat pe Terra si prietenia legata intre acesta si fratii Elliot si Gertie ramane emotionanta si in anul 2014. Fara prea multe efecte speciale, Spielberg a reusit sa transforme mitul intalnirilor de gradul III intr-o poveste profund umana. Un film numai bun de vazut in familie!

2. Razboiul stelelor

Povestea aventurierilor Han Solo, Luke Skywalker si a Printesei Leia, misterul intretinut de masca neagra a maleficului Darth Vader si gradul de simpatie pe care il starneste in randul copiilor robotelul R2D2, transforma Razboiul Stelelor intr-o recomandare perfecta pentru piciul tau. Si da, memorabila replica "Help me Obi Wan Kenobi, you are my only hope!" este folosita si astazi pe toate continentele.

3. Poveste fara sfarsit

Ecranizare a capodoperei literare a lui Michael Ende, "Neverending story" ramane o recomandare perfecta atat pentru fetite, cat si pentru baietei. Aventurile pustiului Bastian Bux, transportat miraculos in taramul Fantasia, vor cuceri cu siguranta inimile copiilor tai.

4. Veronica

Musicalul realizat in anii 70, sub bagheta regizorala a Elisabetei Bostan, a facut deliciul a zeci de generatii in cei 40 de ani de la turnarea productiei romanesti. Lumea de vis in care apar motanul Danila, soricelul Aurica, Zana cea buna si alte personaje desprinse din fabulele lui La Fontaine raman in continuare o atractie pentru copiii de orice varsta.

5. Maria Mirabela

Poproductia romano-sovietica din 1981 regizata de Ion Popescu-Gopo combina in mod fericit jocul personajelor reale cu insertia elementelor de desene animate in film. Pe langa cele doua fetite, Maria si Mirabela, broscoiul Oache, licuriciul Scaparici si omida Omide fac aceasta productie sa ramana in topul preferintelor copiilor.

Sursa foto: starwars.wikia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea