5 filme memorabile cu Phillip Seymour Hoffman

Filme

#The Hunger Games: Catching Fire #filme #filme memorabile #Phillip Seymour Hoffman #happiness #almost famous #capote #boogie nights

5 filme memorabile cu Phillip Seymour Hoffman

Actorul Philip Seymour Hoffman, in varsta de doar 46 de ani, a fost gasit mort, duminica, in apartamentul sau din Manhattan, New York. Indragitul actor, castigator al unui premiu Oscar, si-a inceput cariera in 1991, in serialul "Lege si Ordine", iar de atunci a aparut in nenumarate pelicule, unele considerate adevarate capodopere cinematografice. Iata cele mai bune 5 filme in care a jucat Philip Seymour Hoffman.
 

1. "Boogie Nights" (1997)

Potrivit multor critici de film, Philip Seymour Hoffman a reusit sa se remarce la Hollywood odata cu rolul lui Scotty J., din filmul "Boogie Nights". Este o pelicula dramatica, despre industria filmelor pentru adulti din anii '70-'80, iar Hoffman interpreteaza rolul unui operator de filmare gay, ce se indragosteste de personajul principal.

2. "Happiness" (1998)

La putin timp dupa "Boogie Nights", Hoffman joaca in comedia-drama "Happiness". Filmul este despre viata a trei surori, iar actorul ii da viata personajului Allen, un vecin al acestora, care incepe sa o sune pe una dintre femei si sa ii adreseze cuvinte obscene.

3. "Almost Famous" (2000)

In "Almost Famous", Philip Seymour Hoffman il interpreteaza pe legendarul jurnalist si muzician Lester Bangs. Regizata de Cameron Crowe, pelicula spune povestea jurnalismului rock prin intermediul unui tanar, interpretat de Patrick Fugit. Hoffman il sfatuieste pe acesta sa spuna mereu adevarul si sa nu se imprieteneasca cu vreunul dintre starurile rock intalnite in cariera.

4. "Capote" (2005)

Pentru rolul principal din "Capote", Hoffman a fost recompensat cu un premiu Oscar. Actorul il interpreteaza pe Truman Capote in timp ce se documenteaza pentru cartea sa, "In Cold Blood", atunci cand dezvolta o relatie de amicitie cu ucigasul Perry Smith.

5. "The Hunger Games: Catching Fire" (2013)

Hoffman s-a alaturat francizei de succes "The Hunger Games" si a aparut in cea de-a doua parte a acestei productii, intrand in rolul designerului malefic Plutarch Heavensbee. Criticii de film i-au apreciat interpretarea, remarcand una dintre cele mai bune prestatii ale sale.

Philip Seymour Hoffman s-a nascut la New York, in 1967, incepandu-si cariera destul de tarziu, in anul 1991. Asta nu l-a impiedicat sa castige un Oscar si sa primeasca multe alte nominalizari, inclusiv la premiile Tony, pentru cariera din teatru. Actorul a fost gasit fara suflare, duminica, 2 februarie, in apartamentul sau din Manhattan. Dupa cate se pare, Hoffman a murit din cauza unei supradoze.

Sursa foto: nypost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea