Filme

#cartarescu #filme #the day the earth stood still #armageddon #sfarsitul lumii #The Day After Tomorrow #War of the Worlds

5 filme despre sfarsitul lumii

21 decembrie 2012 este ziua care, potrivit calendarului mayas, marcheaza sfarsitul luminii asa cum o stim. Daca mayasii s-au inselat sau nu, ramane sa descoperim chiar pe 21 decembrie.

Pana atunci, va propunem o trecere in revista a celor mai reusite filme care trateaza acest subiect delicat, in asteptarea sarbatorilor de iarna de la finele lui 2012.


Armageddon (1998)

Regia: Michael Bay
Distributie: Bruce Willis, Liv Tyler, Billy Bob Thornton, Ben Affleck

O ploaie de meteoriti distruge o nava spatiala americana, iar apoi incepe sa decimeze populatia New York-ului. In urma investigatiilor, NASA afla ca un asteoroid urias se indreapta cu repeziciune spre Pamant, impactul urmand sa lichideze orice forma de viata de pe planeta. In cele din urma, este gasita si o solutie salvatoare: formarea unei echipe speciale care va incerca sa distruga asteroidul din interior.


2012 (2009)

Regia: Rolland Emmerich
Distributie: John Cusack, Woody Harrelson, Danny Glover, Jaden Smith, Kyle Chandler, Kathy Bates

"2012" trateaza exact profetia mayasilor legata de sfarsitul lumii. Un scriitor de romane S.F. afla adevarul pe care guvernul american il stia de cativa ani. Mayasii au avut dreptate, iar scoarta terestra va fi distrusa de explozii solare de proportii.


The Day After Tomorrow (2004)

Regia: Roland Emmerich
Distributie: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Emmy Rossum

In "The Day After Tomorrow", Apocalipsa este adusa de accentuarea incalzirii globare, fapt care cauzeaza o serie de fenomene meteorologice iesi din comun: topirea unei bucati mari din calota de gheata a Antarcticii, grindina cu gheata de dimensiunea unui fruct, tornade etc.


The Day the Earth Stood Still (2008)

Regia: Scott Derrickson
Distributie: Jennifer Connelly, Keanu Reeves

In "The Day the Earth Stood Still", rasa urmana este amenintata cu exterminarea de catre o civilizatie mult mai avansata. Extraterestrii decid ca este cazul ca oamenii trebuie distrusi, deoarece nu sunt capabili sa traiasca in pace si armonie.


War of the Worlds (2005)

Regia: Steven Spielberg
Distributie: Tom Cruise, Channing Tatum, Morgan Freeman, Dakota Fanning

"War of the Worlds" este una dintre cele mai spectaculoase adaptari cinematografice ale clasicului roman scris de H.G. Wells. Filmul este o abordare moderna a temei invadarii Pamantului de catre extraterestri.



Sursa foto: ibnlive.in.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea