Filme

#filme #actrita #shirley temple #curiozitati Shirley Temple

4 lucruri pe care nu le stiai despre Shirley Temple

A crescut in lumina reflectoarelor inca de la varsta de 3 ani, fiind considerata o adevarata icoana a cinematografiei mondiale. Pentru toti cinefilii si nu numai, Shirley Temple va fi mereu copilul-minune al Hollywoodului, fetita cu zambet gingas si parul buclat, capabila sa aduca fericire pe chipul tuturor celor care i-au vazut filmele. Iata patru lucruri mai putin cunoscute despre actrita care s-a stins din viata duminica, la 85 de ani.

1. A fost o romantica incurabila

Shirley Temple l-a cunoscut pe primul ei sot, sergentul John Agar, in 1943, pe cand avea 15 ani. Doi ani mai tarziu, s-au casatorit in fata a 500 de invitati. Pe 30 ianuarie 1948, actrita a dat nastere unei fete, Linda Susan. Din pacate, cuplul a divortat la sfarsitul anului 1949. La scurt timp dupa divort insa, il cunoaste pe cel pe care il numeste "sufletul ei pereche": Charles Black. Ii daruieste doi copii, iar mariajul lor dureaza 55 de ani, pana la moartea sotului, in 2005.

2. A fost foarte modesta in privinta realizarilor ei

Desi a jucat in peste 60 de filme si a devenit cea mai tanara actrita care a castigat un premiu Oscar - la varsta de 6 ani - Shirley Temple a fost mereu foarte modesta. In timp ce toata lumea o considera cel mai faimos copil-actor din toate timpurile, aceasta s-a pozitionat pe acelasi loc cu un caine faimos in istoria cinematografiei: Rin Tin Tin.

Citeste si: Legendara actrita Shirley Temple a murit

3. Ar fi putut sa fie o vanzatoare de placinte

Chiar pe website-ul sau, Shirley Temple marturisea ca nu si-a dorit mereu sa intre in lumea showbiz-ului. O data chiar isi dorea sa se faca vanzatoare de placinte!

Dorinta era atat de mare, incat studioul pentru care filma i-a construit un mic vagon pentru placinte pe care l-a umplut cu delicioasele deserturi. "M-am plimbat cu el prin platou si le-am vandut echipei de productie. Aveam in jur de 8 ani", marturisea actrita.

4. A lovit-o pe Prima Doamna a Americii cu o pietricica

Intr-un interviu acordat revistei People, Temple si-a adus aminte de un episod amuzant din copilaria ei. Actrita si-a amintit ca a primit o bataie la fund dupa ce a tras cu prastia in Eleanor Roosevelt, in timpul unui picnic in Hyde Park, dat de Prima Doamna a Americii.


Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea