Filme

#_camera-1408-2007

1408 - primele ecouri

Bazat pe o nuvela horror semnata Stephen King , filmul 1408 este povestea unui scriitor, Mike Enslin ( John Cusack ). Acesta a scris carti despre fenomene supranaturale. Documentandu-se pentru urmatoarea sa carte, Mike decide sa se cazeze in celebra camera 1408 dintr-un hotel din New York, o camera in jurul careia circulau tot felul de povesti legate de fantome. Nebagand in seama avertismentele directorului hotelului, Mike decide sa locuiasca acolo pentru a demonstra ca povestile nu sunt decat un mit si diferite coincidente.

Insa ceea ce il asteapta pe Mike Enslin in camera 1408 nu este absolut deloc doar un mit...

Primele reactii

Ceea ce l-a asteptat pe Mike in camera 1408 si modul in care acesta a reactionat i-a facut pe criticii sa zica mi mult de bine decat de rau despre performantele actorului sau realizarile filmului. Pentru a va convinge singuri, putei sa va aruncati privirea peste cateva dintre primele pareri despre film.

Pro

Can Magazine: "Blair Witch intr-o camera de hotel, si mult mai inspaimantator decat o gramajoara de bete si pietricele. Face Shining sa arate ca un motel ieftin" (Fred Topel)


Chicago Tribune: "Este un film de groaza, bun si solid, modest dimensionat dar realizat cu talent. Si spre deosebire de alte filme horror din oferta de acum, acest film nu te face sa te simti ca un ucenic psihopat pentru ca stai sa il vezi pe tot" (Michael Phillips)

San Francisco Chronicle: "1408 este una dintre adaptarile reusite dupa Stephen King. Una care pastreaza umorul siret al autorului si viziunea satirica asupra naturii umane" (Mick LaSalle)

Contra

New York Daily News: "In acest mix de incurcaturi inspaimantatoare reciclate, singura teama reala este aceea de a vedea un actor interesant risipindu-si talentul in alt film mediocru" (Elizabeth Weitzman)


Worcester Telegram & Gazette: "Cu toate ca e revigorant sa vezi un film horror care nu e despre tortura sau corpuri dezmembrate, asta nu este destul" (Daniel M. Kimmel)



Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea