Filme

#fantasy #istoric #razboi #mamut #legenda #efecte #speciale #aventura #_10-000-b-c-2008

10.000 B.C. - primele ecouri

Tanarul vanator de mamuti D'Leh si iubita sa Evolet traiesc linistiti intr-o vale preistorica pierduta in munti. Intr-o zi, un grup de razboinici misteriosi le ataca tribul si o rapesc pe Evolet.

D’Leh isi strange un mic grup de vanatori si pleaca in urmarirea razboinicilor, pentru a-si salva iubita. In drumul lor, strabat tinuturi necunoscute si descopera civilizatii umane a caror existenta o ignorasera pana atunci.

La fiecare popas li se mai alatura cate un trib care, ca si ei, fusesera atacati de vanatorii de sclavi . Astfel, micul grup al lui D'Leh se transforma treptat intr-o adevarata armata.

Calatoria lor este presarata cu numeroase pericole, eroii nostri trebuind sa infrunte monstri preistorici si fenomene naturale infricosatoare, iar la sfarsitul ei descopera un taram dicolo de orice imaginatie, pe care piramide fabuloase se inalta pana la cer.

Aici ei vor trebui sa infrunte un zeu tiranic, iar D’Leh va intelege ca misiunea sa nu consta numai in a o salva pe Evolet, ci de a asigura viitorul intregii civilizatii umane.

Primele reactii

Cu atentia acordata strict stilului si nu substantei, sau acuratetei istorice, 10.000 B.C. este un film impresionant din punct de vedere vizual, dar cu multe deficiente in scenariu si performanta. Filmul va avea premiera pe marile ecrane din Romania pe 14 martie .

Pro

Los Angeles Times: Imoral si ciudat, filmul lui Roland Emmerich este usor de batjocorit – cine ar fi stiut ca mamutii au ajutat la construirea piramidelor? Totusi trebuie sa ii accepti efortul si creatorul, omul din patele unor filme ca Independence Day si The Day After Tomorrow (Kenneth Turan)

Contra

ReelViews: 10.000 B.C. nu numai ca este mort cerebral, dar este mort de-a binelea. Este inert si fara puls. 10.000 este genul de film unde ai tendinta sa te ridici sis a spui in gura mare “Unde le era capul?” (James Berardinelli)

New York Post: In timp ce efectele speciale sunt de top, oamenii sunt destul de plicticosi, scenariul este ridicol, iar oamenii care se asteapta la repetarea actiunii din 300 or sa fie foarte dezamagiti (Lou Lumenick)

San Francisco Chronicle : In timp ce filmul este de o ridiculozitate totala, noi ne putem amuza pe seama studentilor care vor confunda acest film cu un document istoric in timpul examenelor (Peter Hartlaub)

Houston Chronicle: Mamutii sunt cool. Strutii ucigasi, posibil inspirati din fosilele vechi de peste 70 de milioane de ani ale Gigantoraptoroizilor, sunt idioti… ok, dar idioti (Amy Biancolli)

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Trailer 10.000 B.C.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea