Carti

#Nomina Forna #Sange auriu #bestseller

Sange auriu de Nomina Forna - un manifest feminist pentru tanara generatie!

Sange auriu de Namina Forna, este cel mai recent titlu adaugat colectiei Young Fiction de la Editura Trei. Discursul feminist al Naminei Forna este foarte bine conturat in acest roman, autoarea creand extraordinar o lume patriarhala ce refuza sa lase femeile sa-si arate fetele odata ce au trecut prin Ritualul Puritatii. In ciuda faptului ca romanul este plasat intr-o lume fantastica, paralelele cu propria noastra lume sunt izbitoare. Forna foloseste povestea lui Deka pentru a le arata tinerelor ca sunt mai puternice decat cred, isi pot vindeca traumele, pot ucide creaturi monstruoase si isi pot descoperi puterea interioara, in ciuda restrictiilor impuse de un patriarhat absolut.

„Namina Forna aduce o perspectiva noua in romanul cu care a debutat furtunos. Actiunea e combinata cu o poveste intensa despre o comunitate de femei unde forta se gaseste in prietenii si aliante.“ - The Guardian.

Deka are 16 ani si asteapta infrigurata ceremonia sangelui, dupa care ar putea deveni oficial membra a satului sau. Dar sangele ei nu este rosu, ci auriu – culoarea impuritatii, ceea ce poate sa aiba consecinte mai grave decat moartea. O femeie misterioasa ii ofera posibilitatea sa plece din sat si sa lupte pentru imparat, intr-o armata formata din tinere ca ea: sunt „alaki“, fete aproape nemuritoare, cu daruri rare, singurele care pot lupta impotriva celui mai mare pericol care ameninta imperiul. Deka stie ce primejdii o asteapta, dar isi doreste sa-si gaseasca locul. In drum spre capitala, unde se va pregati pentru cea mai mare batalie din viata ei, va descoperi insa ca marele oras inconjurat de ziduri ascunde multe surprize. Nici locul, nici oamenii nu sunt chiar ce par a fi – nici macar Deka.

"Actiunea bogata dicteaza ritmul, in timp ce intriga nuantata vorbeste in numele schimbarii sociale, infatisand numeroasele moduri in care societatea intemniteaza si transforma femeia in bun comercial." - Publishers Weekly.

"Elemente solide de actiune si justitie sociala, dar si ceva mister (…) Cititorii vor fi uluiti de revelatiile remarcabile care ofera un final elegant, dar te lasa si cu dorinta sa citesti mai departe." – Booklist.

Namina Forna este originara din Sierra Leone si s-a mutat cu familia in Statele Unite cand avea noua ani. Are un masterat in productie de film si TV la USC School of Cinematic Arts si o diploma de la colegiul Spelman. Lucreaza ca scenarist in Los Angeles si ii place sa spuna povesti cu personaje principale feminine aprige. Sange auriu, romanul ei de debut, va face parte dintr-o trilogie si va fi adaptat pentru film, la solicitarea studioului Makeready. Poate fi urmarita pe Twitter, la @NaminaForna, si pe Instagram, la @namina.forna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Cauta-ti perechea