Carti

# dialoguri #libfest #editie aniversara #carti #reguli autoritati #evenimente

LibFest editie aniversara la 30 de ani de Libris: 4 zile-maraton cu 150 de evenimente si dialoguri despre carte

LibFest, targ online de carte si experiente culturale, organizat de Libris isi deschide portile miercuri, 24 noiembrie, invitand iubitorii de carte la peste 150 lansari si dialoguri culturale. La cele 115 standuri virtuale se vor aseza peste 1 milion de carti, atat aparitii noi, carti cu autograf, dar si volume bestseller, toate aflate la reducere. Iubitorii de carte vor putea intra in dialog virtual cu autori precum Mircea Cartarescu, Dumitru Constantin Dulcan, Ioan Aurel Pop, Gabriel Liiceanu, Tatiana Tibuleac, Doina Rusti, Petronela Rotar, Cristina Andone, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Gaspar Gyorgy, Guzel Iahina,  Suleika Jaouad, Sofi Oksanen, Kate Rose, Ohara Donovetsky, Rachel Hawkins si multi altii. Editia din aceasta toamna marcheaza, in cele 4 zile-maraton de experiente culturale, si 30 de ani de la infiintarea Libris, prin dezbateri si dialoguri despre raportarea romanilor la carte in ultimii 30 ani.

Peste 8.000 titluri de beletristica, 2.000 titluri de business si dezvoltare personale, 8.500 titluri pentru copii si multe altele se vor numara printre atractiile targului online de carte si experiente culturale LibFest ce se va desfasura in perioada 24-27 noiembrie. Fiecare zi de targ va debuta dis de dimineata si va aduce cate 12 ore de evenimente si lansari de carte, oferte speciale si reduceri de pana la 80%.

Printre cele mai asteptate dialoguri se numara cele cu Suleika Jaouad, autoarea romanului-fenomen Intre doua lumi. Amintiri dintr-o viata suspendata, cel cu Guzel Iahina, odata cu lansarea volumului Trenul spre Samarkand, cu Mircea Cartarescu, care lanseaza volumul Melancolia, cu Dumitru Constantin Dulcan la aniversarea a 40 de ani de la editarea volumului Inteligenta materiei, cu Niculina Gheorghita si tema Autenticitatea. Calea spre implinirea vietii psihice si emotionale sau Gáspár György cu lansarea aniversara a volumului Copilul invizibil.

Dezbateri pe teme contemporane: sanatate mentala si fizica, educatie, literatura pentru adolescenti

Pe langa aceste interviuri, editia a doua a targului organizat de Libris propune teme noi de discutie, alaturi de specialisti, legate, printre altele, de creativitate, de sanatatea mentala si fizica sau de importanta cartilor in educatie ori literatura pentru adolescenti.

Interesul cititorilor LibFest pentru aceste experiente si dialoguri construite in jurul cartii a fost peste asteptarile noastre la prima editie, prin urmare, de data aceasta ne-am dorit sa mergem si mai in profunzime, sa lansam noi teme de dezbatere, cu atat mai mult cu cat 2021 este un an important pentru Libris, un an in care aniversam 30 de ani de cand “respiram” carti. Astfel, venim in intampinarea acestei noi tendinte in comportamentul cititorului roman, care isi doreste o experienta completa, o oferta de carte actuala si dinamica, recomandari si un portofoliu curatoriat, a precizat Laura Teposu, CEO Libris.

Astfel, Gabor Maté, Guzel Iahina, Yuval Noah Harari, Dumitru Constantin Dulcan, Ioan Aurel Pop, Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu, Tatiana Tibuleac, Sofi Oksanen, Gytha Lodge, Kate Rose, Ohara Donovetsky, Rachel Hawkins, Niculina Gheorghita, Petronela Rotar, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Gaspar Gyorgy, Georgeta Filitti, Etgar Keret sunt alte cateva dintre numele despre ale caror carti se va discuta in LibFest, editia noiembrie 2021.

Pentru a fi cat mai aproape de atmosfera unui targ de carte autentic, LibFest a pregatit peste 5.500 de volume ce vor fi livrate cu autograful autorului. Printre acestea se numara Gabriel Liiceanu, Mircea Cartarescu, Radu Oltean, Radu Paraschivescu, Dumitru Constantin Dulcan, Gaspar Gyorgy, Petronela Rotar, Niculina Gheorghita, Mirela Retegan, Dorel Visan.

Doua generatii de librari, in dialog despre 30 de ani de carte in Romania

Evenimentul se va incheia cu un dialog despre cei 30 de ani Libris si cele doua generatii de librari, timp in care peste 1,6 milioane de clienti au trecut pragul librariei online si offline. Despre provocarile acestor ani, si mai ales despre ce urmeaza, vor discuta Andreea Esca cu Ana Onita, co-fondator Libris, Virgil Onita, co-fondator Libris, Laura Teposu, CEO Libris, Rodica Totoianu, director comercial si Augusta Onita, director achizitii, oamenii cu care a inceput intreaga poveste.

Programul complet al LibFest, precum si evenimentele – lansari si dialoguri – este in pagina dedicata https://www.libris.ro/libfest/program, alaturi de intreaga oferta de carte, pe site-ul www.libris.ro si pe pagina de Facebook a Libris.ro.

La prima editie LibFest, care a avut loc in luna martie 2021, peste 240.000 de romani au trecut pragul virtual targului. Acestia au achizitionat peste 60.000 de volume, iar din topul celor mai vanduti autori au facut parte trei scriitori romani: Ioana Chicet-Macoveiciuc, Petronela Rotar si Dumitru Constantin Dulcan, cu care vizitatorii targului online vor putea intra in dialog si la aceasta a doua editie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea