Carti

# donatii carti #carti pentru copii #carti

De Ziua Cartii, peste 1.000 de carti au fost donate bibliotecilor publice din Romania

Editura Didactica Publishing House a donat 1.050 de carti, in valoare de 28.980 lei, printr-un demers ce marcheaza astfel Ziua Internationala a Cartii, sarbatorita anual pe 23 aprilie. Cartile au ajuns in portofoliul de carte al  42 de biblioteci publice din Romania si se adreseaza copiilor cu varste intre 2 si 6 ani.  

 

De la Te iubesc orice ai face! bestsellerul semnat de Ioana Chicet-Macoveiciuc si un titlu de referinta pentru parintii de azi, pana la Tifi si o noapte fantomatica la gradinita sau Emotiile lui Noni, cartile donate de Didactica Publishing House acopera subiecte actuale din educatia celor mici. Astfel, titlurile adreseaza identificarea emotiilor si gestionarea lor, aparitia fratilor si relatia cu acestia, si includ aventuri numeroase in care colaborarea, curajul, increderea in sine sunt explicate celor mici pe intelesul lor.

„Oferta de carte se innoieste intr-un ritm alert, doar editura noastra scoate aproximativ 200 de titluri noi anual, astfel ca poate deveni dificil sa tii pasul cu aparitii, iar un fond de carte actual este un factor esential in a-i incuraja pe cei mici spre lectura. Ne-am dorit ca aceste carti, acordate gratuit bibliotecilor, sa marcheze intr-un mod festiv Ziua Cartii si sa reprezinte un motiv in plus pentru a-i invita pe cei mici in lumea fascinanta a lecturii”, a precizat Florentina Ion, fondator Didactica Publishing House.

Astfel, cele 40 de biblioteci judetene, Biblioteca Nationala a Romaniei, respectiv Biblioteca Metropolitana, au primit fiecare cate un pachet cu 25 de titluri, in valoare totala de 28.980 de lei.

Aceasta este doar o prima masura luata de Didactica Publishing House de a veni in sprijinul institutiilor care promoveaza lectura si educatia cu ajutorul metodelor si materialelor alternative.

Sprijin pentru gradinite

Editura are in plan pentru a doua parte a acestui an o actiune similara ce vizeaza gradinitele de stat, cu precadere cele din mediul rural sau zone defavorizate, unde nevoia de materiale educationale este acuta.

„Unul dintre obiectivele noastre este sa sprijinim cadrele didactice si totodata parintii care isi doresc sa-i apropie pe cei mici de lectura, care inteleg ca mediul educational este intr-o continua dinamica. Procesul de invatare al copiilor de azi s-a schimbat, iar personajele din povesti livreaza informatii care acopera nu doar cunostintele de baza, ci si pe cele din sfera inteligentei emotionale, cum ar fi cunoasterea de sine, gestionarea relatiilor, constiinta sociala sau flexibilitatea”, a mai precizat Florentina Ion.

70.000 de euro – investitie in autorii romani debutanti

O alta directie prin care Didactica Publishing House isi propune sa sprijine mediul educational romanesc este prin promovarea autorilor romani. Pe langa cei peste 250 autori deja in portofoliu, parte dintre acestia romani, editura va include in portofoliul sau in 2021 titlurile a cel putin 7 autori romani debutanti. Acestia vor trata in titlurile propuse emotii precum frica si depasirea acesteia, notiuni de educatie financiara, jocuri de chimie sau scriere creativa si alte subiecte interesante si inedite, iar investitia pentru acest proiect se ridica la peste 70.000 de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea