De prin lume adunate

#lectura #carti #internet #gratis

Citeste carti gratis pe internet

Daca nu ai timp si nici bani pentru a-ti achizitiona carti, pe Internet exista numeroase site-uri de unde le poti descarca gratuit. Fie ca sunt lucrari de specialitate, eseuri, carti de beletristica, carti pentru copii sau diverse manuale, pe toate le poti gasi gratuit doar la un click distanta.

Pe internet exista site-uri specializate, pentru amatorii de lectura, sau pentru cei care sunt in cautarea unor materiale de documentare pentru anumite proiecte. Daca vei cauta cu atentie, vei gasi si numeroase biblioteci virtuale, care te lasa sa descarci gratuit carti si diverse documente si referate. In ultima vreme, si editurile apeleaza la acest mijloc de promovare si pun la dispozitia internautilor carti mai putin cunoscute sau ale unor autori contemporani.

Internetul este o sursa inepuizabila de astfel de carti in format special , pe care le poti descarca gratuit si care te vor ajuta sa iti pastrezi banii in portofel si te vor scuti de un drum pana la librarie sau biblioteca. Daca nu iti place si nu vrei sa petreci foarte mult timp in fata calculatorului, poti descarca fisierele si apoi le poti imprima. Vei avea astfel aceeasi bucurie de a simti foile de hartie si mirosul specific.

Un alt avantaj al cartilor de pe internet este si faptul ca nu vei mai ocupa mult spatiu de depozitare si sufrageria sau dormitorul tau raman intacte. In calculatorul personal le poti aranja in functie de preferintele tale si le vei gasi intotdeauna usor.

 

Site-uri romanesti

 

Si in Romania exista site-uri de unde poti descarca gratuit mii de carti de beletristica sau de specialitate. Exista si unele edituri care au pe site-ul lor o sectiune speciala de unde poti descarca sau citi integral carti ale clasicilor literaturii romane sau universale. Iata si o lista a unor site-uri romanesti de unde poti descarca gratuit carti in format PDF:

 

romaniaeuropa.com dozazilnica.ro
 carti.x6.ro scribd.com
liternet.ro cartiaz.ro
polirom.ro biblior.net
virtualitera.com e-librarie.ro

 

Pe aceste site-uri vei gasi o arhiva cu mii de carti, din domenii variate, de la carti pentru copii, cursuri pentru studenti, documentatii tehnice, literatura clasica, literatura romana si universala, cursuri de fotografie , autori contemporani, scriitori mai putin cunoscuti, materiale educative si chiar carti erotice pentru amatori. Carti si cursuri gratuite mai poti gasi si pe site-ul Universitatii din Bucuresti.

Sursa foto: calgarypubliclibrary.com

 

Site-uri straine

 

Daca oferta este destul de mare si pe site-urile romanesti, pe cele straine vei gasi mult mai multe carti, specializte pe anumite domenii si o baza de date mult mai bogata. Exista si anumite site-uri unde vei gasi cartile in mai multe limbi, de la engleza, cea mai folosita, pana la chineaza sau araba.

Literature.org Ref Desk
gutenberg.org Read Print
free-ebooks.net Open Book Project
bibliomania.com Magic Keys
books.google.com Literature Project
digital.library.upenn.edu Hans Christian Andersen
FreeBookSpot Great Literature Online
KnowFree Get Free Books
Bartleby Full Books
Books-On-Line Fiction Wise
Internet Public Library Fiction eBooks Online
Literature of the Fantastic EtextCenter
Many Books Ebook Lobby
Page By Page Books Classic Reader
Public Literature Classic Bookshel

The Online Books Page

Classic Book Library
The Perseus Digital Library Bored.com

 

sunt doar cateva dintre site-urile unde vei gasi cam tot ce iti pofteste inima in materie de carti, lucrari stiintifice si alte materiale documentare care se pot descarca si citi gratuit.

Sursa foto: dryitchyscalpremedies.com

 

Pasionatii domeniului tehnic si IT au si ei la dispozitie cateva site-uri de unde pot descarca gratuit materiale folositoare: FreeComputerBooks, FreeTechBooks sau OnlineComputerBooks. Pentru a descarca aceste carti, unele site-uri iti vor cere sa te abonezi fie la un newsletter, fie sa iti creezi un cont personal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea