Bicicleta copilariei

#pegas casti #casca biciclist #bicicleta pegas #pegas

Protejeaza-ti gandurile! Foloseste casca de protectie cand mergi cu bicicleta

O informatie teribila mi-a atras atentia zilele trecute. „Un tanar biciclist si-a pierdut viata intr-un accident. Casca l-ar fi salvat”. Asa incepea stirea care mi-a provocat fiori reci pe sira spinarii. „Casca l-ar fi salvat!” Cu alte cuvinte, casca era cea care putea face diferenta dintre viata si moarte. Cat de important!

 

In Romania nu exista studii de impact asupra riscurilor pe care le reprezinta nepurtarea castii de catre biciclisti. Americanii, in schimb, sunt ceva mai constiinciosi la acest capitol si de la ei avem informatii potrivit carora 91% dintre ciclistii morti in accidente nu purtau casca. Asadar, in 9 din 10 cazuri tocmai lipsa castii e posibil sa se fi facut vinovata de moartea acestor oameni.

E drept ca purtarea castii nu protejeaza complet in cazul unui accident. Dar cum functiile vitale sunt comandate de creier, este lesne de inteles de ce e atat de important ca biciclistii sa isi protejeze capul. S-ar reduce in acest fel foarte mult riscurile in cazul unui impact.

Potrivit unei analize realizata de Laboratorul de Biomecanica al Sectiei de Neurochirurgie din cadrul Wayne State University, o cadere de la doar un metru inaltime produce traumatisme craniene majore in cazul a 70% dintre biciclistii fara casca de protectie, iar in cazul celor care o poarta, doar 1% au de suferit.

In concluzie, chiar daca legislatia actuala nu prevede ca obligatorie purtarea castii de protectie, utilizarea acestui accesoriu reprezinta o dovada de stima de sine si de grija fata de propria persoana.

Si, totusi, cum te protejeaza casca? Aceasta este realizata dintr-o spuma de polistiren expandat acoperita de o carcasa dura, din plastic. In cazul unui impact, cea care se zdrobeste este spuma. Ea este cea care preia socul, in locul craniului celui care o poarta.

Ce trebuie sa stii este ca nu exista marimi universale de casti, ci trebuie sa o alegi pe cea potrivita pentru tine astfel incat sa te protejeze perfect. Pe site-ul bicicletepegas.ro iti poti alege masura potrivita in functie de circumferinta capului.

Evident, este important si designul castii de protectie, pentru ca vrei sa arati bine atunci cand te urci pe bicicleta. Iar culorile si imprimeurile sunt dintre cele mai variate. In plus, tehnologia Hi-Tech de constructie a castilor Melon recomandate de Pegas le face cu 30% mai usoare decat castile traditionale.

Si tocmai pentru ca Pegas militeaza pentru condusul responsabil al bicicletei, in magazinul online bicicletapegas.ro vei gasi, pana pe 23 iunie, mai multe modele de biciclete la care primesti o cadou o casca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea